Руски свештеник спасао 2000 беба од абортуса

Руско Министарство здравља одликовало је православног свештеника из Волгограда за његов допринос смањењу броја абортуса у овој области. Његовим личним трудом у саветовању и помагању женама да задрже своје бебе, број абортуса у Волгоградској области смањен је за 25% у протеклих пет година.

Отац Алексеј Тарасов отпочео је рад на спасавању нерођене деце у својој парохији у граду Вољску, где је свакодневно сатима разговарао са женама које су размишљале о абортусу, да би потом ову делатност проширио на локалну болницу и коначно, са неколико свештеника, основао кризни центар.

Уз подршку епархије, обратио се локалним властима с молбом за помоћ у ширењу пројекта.

„Администрација Вољска је 2002. одобрила пројекат”, каже о. Алексеј. „Онда се идеја развила у стварање регионалног центра, уз подршку администрације Волгограда“.

Резултат је отварање Центра за заштиту материнства и детињства, под покровитељством Православног медицинског друштва Архангел Рафаил.

Према подацима Одељења за здравље, од тада је више од 2000 жена одлучило да одустане од своје првобитне намере да абортира.

Отац Алексеј објашњава да је суштина његовог пројекта једноставна: пружити женама обучене и саосећајне саговорнике који ће саслушати њихове бриге, дати им информације о процедури абортуса и потенцијалним последицама по њихово здравље, и обезбедити материјалну помоћ.

„Веома често, све што је потребно да би се мајка одвратила од ове страшне одлуке јесте једноставан разговор са особом отвореног срца”, каже о. Алексеј.

Центар за заштиту материнства и детињства пружа женама смештај, као и правну помоћ и одећу.

 

Извор: srbin.info