НЗС и ове године запошљава медицинаре, али у Немачкој

NE-februar19-2-1

Национална служба за запошљавање Србије (НЗС) и пројекат немачке организације GIZ „Triple Win“ ове године расписује три конкурса за посао медицинских сестара и техничара, општег и педијатријског смера у Немачкој, саопштио је данас ГИЗ, а пренео Данас.

Пријаве за први конкурс трају до 17. јануара, док ће одабир кандидата бити средином фебруара.

Други конкурс биће расписан од 18. марта до 17. априла, а трећи од 5. августа до 25. септембра.

Пријаве се подносе преко Национале службе за запошљавање, а главни услов за кандидате је завршена четворогодишња медицинска школа.

У саопштењу се истиче да се због отежаног процеса нострификације диплома преквалификанти не примају. Такође, кандидати би требало да имају и минимум шест месеци искуства, у последњих пет година.

Познавање немачког језика за улазак у пројекат није неопходно. Пројекат сарађује са више од 200 послодаваца у Немачкој и сви они су у обавези да потписивањем уговора гарантују закључивање радног односа држављана Србије под истим условима као и за грађене који већ раде у тој земљи.

Како се наводи, за посао у Немачкој претходне године пријавило се 360 медицинских сестара и техничара из Србије, општег и педијатријског смера, што је за око 100 више него 2018. године.

Извор:
НОВА ЕКОНОМИЈА