Подсећање -Збигњев Бжежински: Комунизам је готов, на реду је да уништимо православље!

Zbigniew-Brzezinski

Православље и православни народи су једини прави противници глобализма. Други народи немају алтернативу глобализацији, па тако ни Кина нити земље муслиманског света нису у могућности да понуде неки светски морални пројекат.

Русија је данас једина преостала препрека на њиховом путу ка успостављању власти над целим светом. Зато је главни циљ Новог светског поретка уништење православља. Познати амерички геополитичар Збигњев Бжежински види главну опасност за Нови светски поредак у православљу, док саветник у министарству спољних послова САД, ништа мање познати С. Хантингтон, пише да су Русија и њена православна цивилизација неприкладне за Нови светски поредак и зато ову цивилизацију треба променити.

Западне елите су веома предано радиле на разбијању СССР-а и Југославије, држава чији су заштитници били руски и српски народ. У тим процесима Запад није бирао средства. Користио је најподлије методе и најгоре злочинце да би дошао до свог циља. Док је Запад спремао етничко чишћење Срба у РСК, РС и КиМ дајући подршку хрватском фашисти Фрањи Туђману, Збигњев Бжежински је 1993. године упозорио тадашњег председника САД Клинтона да што пре треба завршити са руском националном мањином у бившим совјетским републикама како Русија у будућности не би испунила тај вакуум и опет постала империја. Запад мора због тога да охрабри суседе Русије да се укључе у „европску економску и безбедносну сферу“ (ЕЗ/ЕУ и НАТО). Требало је решити и питање милиона Руса који су преко ноћи постали мањински народ и спречити их да се повежу са матицом.

Како то изгледа на примеру српског народа видели смо. Фрањо Туђман који је уживао пуну подршку Вашингтона и Брисела је уочи агресије на РСК 1995. године на Брионима наредио хрватским официрима да обезбеде коначно решење за Србе и њихов нестанак. Усташама под заштитом Немачке, Ватикана и САД било је дозвољено да испуне Павелићев тестамент и реализују геноцид над Србима. Као што је у рату против Срба Запад употребио хрватске нацисте, у рату против руског народа он користи украјинске нацисте. САД,ЕУ и НАТО су сада главни савезници профашистичких снага у Украјини. Америку не занима ни да ли су то фашисти, ни да ли су терористи, већ само колико могу да им помогну у остварењу циљева. Подсетићу да су САД и у Босни сарађивале са Ал Каидом, а 1999. на Космету биле ударна песница ОВК, исте оне организације коју су сами ставили на списак терористичких група. Употребом нацистичких банди против српског и руског народа САД и ЕУ су показали да су прави наследници Адолфа Хитлера.

Јасно је да северноатлантским елитама Украјина неће ни за сто година бити потребна, него им је потребно да геополитички отргну Украјину од Русије и да је претворе у антируски полигон за почетак рата. Западни монструми знају да је Русија највећи и најјачи бастион одбране Светог Православља, и зато су уништавали и подјармљивали прво мање православне народе, а сада су кренули на Русију мислећи да је сада час и да сада коначно могу да униште Православље….

Читав двадесети век политику римокатоличког Запада према православним Србима карактерише геноцидна политика до истребљења .Како нас Американци, Немци, Енглези, Ватикан и остали западни антихристи виде као „мале Русе“ без обзира на увлакаћку политику појединих политичара на власти, њихова једина жеља остаје иста: уништити Србе и Србију заувек. Ми за њих никада нећемо бити добри јер смо православци!

Вековима је Рим настојао да покатоличи Србе или да угуши православље и у том циљу је оберучке помагао све стране силе које су на Балкану наступале као непријатељи Срба. Огроман број светских научника је одавно у својим научним радовима доказао да је римокатоличка црква вековима истрајно деловала као водећа светска злочиначка организација, лишена икаквих моралних скрупула и руковођена најогољелијим макјавелистичким принципима. У својој жељи за универзалном светском доминацијом није се ни мало устручавала да на најсуровији начин ликвидира појединце, друштвене скупине и уништи читаве народе, ако су јој и пасивно стајали на путу остварења те доминације.

У том циљу креирала пројект вештачке хрватске нације претежно од српских конвертита, злоупотребљавајући име једног малог часног народа славне прошлости али готово несталог пред турском најездом. Ватикански фалсификатори су кривотворили наводну хрватску историју, а геноцидним злочинима усташа над Србима, створили су монструозну “хрватску” државу. Познато је да су 743 римокатоличка свештеника били припадници усташког покрета и лично убијали Србе, Јевреје и Цигане. Чак су и нацисти, водећи књиговодство о усташком “учинку” у Јасеновцу чудили и нису могли схватити одакле толика монструозност!? Једно време Јасеновац је био под контролом фра Филиповића Мајсторовића који је признао да је својом руком убио 30 000 Срба. Током владавине усташа уништено је око 300 православних цркава, а 128 свештеника злостављано и убијено.

Папа Пије Дванаести био је задовољан католичењем Срба у Хрватској. Ко је одбио да буде покатоличен био је ликвидиран. Хрватска ће остати и запамћена као једина земља у којој су током Другог светског рата постојали посебни логори за децу…

Ових дана, православни људи широм света не могу а да не осете радост због буђења Русије, која је високо подигла заставу хришћанских вредности и позива људе и народе под њу. Хоће ли Србија имати снаге да јој се на путу придружи?

Нама Србима не треба нова, европска Југославија. Ми имамо лоша искуства са таквим творевинама. Наш национални интерес није да постанемо део пропалог пројекта ЕУ. Ми јесмо Европљани. Наша лепенска и винчанска цивилизација је створила Европу. Србији, као мети Запада и православној земљи, нема опстанка без Русије. Русија је нуклеарна земља, и ако она узме Србију у заштиту, онда ће се ситуација сасвим другачије решавати. Русији се сада даје још једна историјска прилика да трасира и изгради праведнију судбину човечанства.А ко Русија издржи, свет ће бити другачији, кудикамо бољи и праведнији.И што је најважније – у њему ће бити нас…

Свети Сава је одвојио Српство од Рима, чији су крижари владали Византијом. Тражећи аутокефалију за своју цркву од патријарха цариградског 1219. године у малоазијској Никеји, где су се налазили остаци Византијског царства, он је државу Немањића заувек определио. Како је говорио владика будимски Данило, из Европе је већ тада допирао смрад инквизиторских ломача и Св. Сава је хтео да спасе свој народ од пада у јерес….

Једна од основних карактеристика православља као религије јесте аутокефалност православних Цркава којом се, у јединству вере, практично признаје њихова посебност, национална јурисдикција и засебна култура, укључивши и њихов етнички карактер. С тога је међу православним народима њихова Црква одувек била не само симбол вере већ и саставни део националног идентитета, чувар традиције и извор духовности који је и у најтежим временима давао смисао и наду. За разлику од наднационалних религија какве су католичанство или будизам, Православне Цркве су увек делиле судбину свог народа, односно људи чију су веру проповедале, а свест о тој судбинској повезаности битна је историјска димензија православља.

Католичанство је пре свега систем државне и пословне делатности, то је највећа, најутицајнија и најбогатија фирма на свету. Вера је у католичанству није нуклеус постојања, срце свега, већ средство за манипулацију. Католичка црква има систем освајања простора других религијских заједница, мисонарска подручја у која убацује људе и огромна средства. Тога у православљу нема.

Историја српског народа и његове Цркве такође је саткана на овој повезаности, а они који су, из разних побуда, нападали српски народ и његове етничке просторе увек су на мети имали и Српску Православну Цркву (СПЦ). Отуда не може бити изненађење што је тако и сада када се Србија нашла на путу ширења евро-атлантске Империје, која, опет, није сама себи циљ већ представља само фазу у глобалистичком освајању света, односно стварању новог планетарног тоталитарног друштва које његови тајанствени творци називају Новим Светским Поретком (Новус Ордо Сецлорум). Већ се зна да ће Нови Светски Поредак интелектуални и финансијски центар имати у Лондону, војни у Вашингтону, а религијски у Ватикану. Наравно, сама та религија неће имати много везе са хришћанским католичанством какво данас познајемо…

Извор:
МАГАЦИН