СРБИН ИЗ ЦЕРНИЦЕ ОД КОМШИЈЕ АЛБАНЦА ЗАДОБИО ПЕТ УБОДА НОЖЕМ, НИЈЕ ЖИВОТНО УГРОЖЕН

cernica

Новинарка: Маја Живковић

ЦЕРНИЦА, 30. децембар – Педесетдвогодишњи Станиша Јовановић из Цернице крај Гњилана, којег је на кућном прагу ранио двадесетогодишњи Албанац је ван животне опасности и налази се у приштинској болници. Како сазнаје Пулс Станиша је избоден 5 пута на левој страни леђа.

Напад се догодио када је први комшија, двадесетогодишњи Албанац позвао Станишу на капију извадио нож, убо га, а затим је извршио још неколико убода испред породичне куће Јовановића.

„Покушај убиства се десио када је позвао комшија на капију и мог супруга напао ножем, избо га пет пута, онда су дошли испред куће, чула сам дрмање ограде, ја сам почела да вичем, а нападач је побегао и почео је онда супруг да виче, ја не могу више”, рекла је Станишина супруга Весна уплакана и узнемирена.

По речима Станишине супруге Весне ово је четврти пут да их двадесетогодишњи Албан Мифтари из Цернице напада. Све случајеве су пријављивали полицији, међутим како су им рекли увек је успевао да побегне полицији.

“Пре двадесет дана је напао мене, била сам сама кући, звао ме на капију и тражио ракију, ја сам рекла не, почео је да ме гађа црепом и ја сам побегла до места где ради мој супруг”, каже видно потрешена Весна.

Повређени Србин је ван животне опасности и налази се у приштинској болници.

За одбеглим Албанцем, који је познат полицији, у току је потрага, потврдио је за Пулс портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани. „Очекујемо да ће за врло кратко време осумњичени бити доступан органима безбедности“, казао је Хашани.

Мештани Цернице су узнемирени и забринути за своју безбедност. По речима Весне Јовановић, супруге избоденог Србина, више се не осећају безбедно да свој живот наставе у Церници.

Извор:
РТВ ПЛУС