Миодраг Кулић: Отворено писмо неваспитаном власнику „Пинка“

miodrag-kulic

Поводом писма Жељка Митровића академику Душану Теодоровићу

Господине Митровићу,
Ваше недавно вулгарно обраћање истакнутом српском научнику, академику и професору, Душану Теодоровићу, показује да сте један неваспитан, бахат и пре свега неувиђаван човек.

Не знам тачан садржај изјаве уваженог академика, али изгледа да је помињао и багере à la Џо. Није ваљда да се плашите да би те багере пред „Пинк“ могли довести револтирани грађани?!

Мислим да ће за Вас бити примеренија казна да – када се ускоро одиграју демократске промене у Србији – „Пинку“ буде одузета национална фреквенција и да се судски конфискује Ваша нелегално стечена имовина. Такође, да Вам се суди за урушавање културе, као и за морално и интелектуално загађивање Србије, јер афирмишете блуд и пороке. То ће бити крај ере понижавања и срозавања Србије и тада Вам више неће падати на памет да јавно и осионо држите „моралне придике“ ученим људима – који су у свету прослављали  Србију док сте је Ви систематски културно загађивали.

Ваш „храбар“ позив академику на интелектуални двобој – на тест интелигенције, и то на било ком британском универзитету, није ништа више него доказ да сте предозирали у неувиђавности. Има ту један (по Вас) велики проблем. Нема тог британског универзитета који би Вама, тако некултурном и необразованом човеку, допустио да крочите на њега и да у њиховим амфитеатарима бљујете ријалити мудрости. Позивате академика на немогући интелектуални двобој. То не бива, јер за такав двобој је потребно двоје интелектуалаца, што Ви – као што сви знамо – нисте.

Да завршим на нивоу који Ви разумете. Као што не бива никада и нигде, да сеоски клубови могу изазвати на двобој Реал Мадрид и Лејкерсе, да почетници изазову Ђоковића или светског првака у шаху Карлсена, исто тако не бива, да необразован и некултуран човек, утемељивач културног бордела који неки зову и телевизијом, Жељко Митровић, изазива на интелектуални двобој врхунског српског интелектуалца, академика и доказано врхунског научника светског ранга, професора Душана Теодоровића.

Др Миодраг Кулић, физичар, Немачка

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ