Кучи: Вучић питао за дозволу да уђе на Косово

vucic izdajnik na kim nepozaljanСрпски званичници на Косово долазе када им то дозволе нелегалне косовске институције! Тако је потпредседник Владе Србије Александар Вучић је, приликом недавне посете северу Косова, поштовао косовске законе и процедуре, истакао је такозвани заменик премијера самопрокламованог Косова Хајредин Кучи.

Кучи је, реагујући на излагање посланице нелегалне Скупштине Косова из редова Самоопредељења, Аљбане Гаши о посети првог подпредседника Владе Србије Александра Вучића рекао да званичници који посећују Косово треба да се придржавају такозваних закона Косова.

„У односу са Србијом, када су у питању званичне посете постоје процедуре које треба поштовати зато што се они заустављају на граници. Они који долазе треба да поштују наше законе“, рекао је Кучи.

Гаши је упитала Кучија одакле му легитимитет „да дозволи представницима Србије да дођу на Косово, а који свакодневно угрожавају уставни поредак Косова“.

Кучи је на узвратио да Аљбана Гаши не треба да брине о томе јер је Вучић приликом недавне посете Косову поштовао косовске законе и процедуре.

„Питајте њега (Вучића) зашто је прихватио дозволу Републике Косова, а не нас који смо му допустили да дође“, рекао је Кучи.

БЕТА