„Закољи Србина и извади му органе јер су у кварту мачке гладне“

zakolji srbina

Задар — У Задру је освануо дегутантан графит којим се позива на клање Срба и храњење мачака њиховим органима.

„Након што је Задар у последњих 365 дана постао топ тема локалних, националних, а од данас и светских медија ради насиља, расизма и национализма, на срамоту свих нас на Билом Бригу неко је написао можда најдегутантнији графит свих времена“, пише портал Задар њуз.

„Закољи Србина и извади му органе јер су у кварту мачке гладне“, стоји написано на зиду једне зграде већ неколико дана.

„Локална власт, конкретније комунална служба Града Задра очигледно овај графит, поред ког свакодневно пролазе и деца која иду у школу и из ње се враћају, не сматрају спорним“, казао је један становник задарског Билог Брига за портал.

Иначе, у понедељак је објављено да су двојица афро-америчкоих војника хомосексуалаца брутално претучени такође у Задру, у суботу у задарском клубу Опера након што су заплесали пред окупљеним гостима.

Задарска полиција саопштила је да трага за аутором графита непримереног садржаја који је освануо на згради у задарском насељу Бијели Брег, а којим се позива на клање и вадјење органа Србима.

„Полиција је предузела све мере и радње како би поцинитељи били откривени“, рекла је за Хину портпаролка задарске полиције Ивана Грбин.

Додала је да је у току увидјај, а о свему су обавештене и комуналне службе Града Задра.

На графит непримереног садржаја „Закољи Србина, извади му органе јер су у кварту мачке гладне!“ упозорио је локални градски портал Zadar News.

Незванично графит се на згради у насељу Бијели Брег појавио још у недељу увече.

Градски прочелник за комуналне делатности Робертино Дујела потврдио је да су примили дојаву од задарске полиције, рекавши да ће комуналци већ током послеподнева уклонити спорни графит.

Извор:
Б92