НОВАКОВИЋ: Медијско „КУРИРање“ у функцији „вУЧКа“…

oci u oci sa izdajnikomАко се једног дана буде увела новинарска награда „Барон Минхаузен“, верујем да ће најозбиљнији кандидант, бар са ових (не)српских простора, бити „медијска гласина“ Курир.

Овај „контра-медијски апарат“, је управо данас објавио још једну „с(п)ин-ерску“  медијску бомбу, намењену сатанизацији, криминализацији и евентуалној елиминацији нашег национално најсвеснијег, и својој отаџбини најоданијег, дела Српске нације…

…Наравно, реч је о нашим сестрама и браћи са окупираног Косова и Метохије (читај: привремено запоседнуте територије- ПЗПТ, од стране удруженог шиптарско-евроатлантског непријатеља)…

——————————-

Судећи по ударном наслову  овог (раз)гласила- „Паклени план: Марко Јакшић спремао заседу за Вучића

– Угледни српски домаћин са севера КиМ и народни пославник др Марко Јакшић се,  ни мање ни више , спремао да ликвидира  председника СНС, потпредседника Српске владе, министра војног, и координатора свих безбедносних и шпијунских (не)српских тајних, и јавних служби, „напућеног“ г. Alexa Vuchicha –  тако се иначе „назочни“ вУЧКо представља код „иноземних“ партнера, и осталих политичких „свингера“) када тамо наступа у име државе Србије…

————————————

Сам поднаслов овог чланка – „У споредним улицама Косовске Митровице уочи посете Александра Вучића откривени камиони без таблица који је требало да му препрече пут“ – јесте без икаквог фактичког основа. Истовремено евентуално присуство камиона и возила без таблица има перфектно логично објашњење, и таква појава је добро позната житељима севера КиМ…

…Наиме, због (кривицом државе Србије, која се одрекла својих „таблица“ на ПЗПТ КиМ),  легалистичког вакума,  и одбијања да прихвате регистарске таблице лажне шиптарске државе- многа возила Српских грађана на северу, једноставно немају таблице.

Наравно сама та чињеница, не може да њихове власнике учини „терористима“- у чију сврху  се  том опште познатом чињеницом, овде (не)вешто користи „екипа Курира“ (односно њихов наводни извор)!?

——————————————–

Али у овом тексту „медијски ђаво“ се крије у детаљима (и поднасловима)…

Уводна реченица  се и не одликује неком маштовитошћу и овде се курирски медијски с(п)инери користе идентичном терминологијом којом се користе евроатлантски окупатори и представници шиптарских сепаратиста из Приштине, називајући нашу косметску браћу и сестре- „ЕКСТРЕМНИМ ГРУПАМА СА СЕВЕРА“, које су се наводно спремале да ураде нешто гадно Alexu Vuchichu!?

…И ту информацију потурају читаоцима као „из одлично обавештених извора“.

Српски народ- који је на улицама Митровице сачекао, у импозантном броју, омраженог „анти-српског“ потпредседника Српске владе- називају „демонстрантима које је Марко Јакшић окупио да вређају и каменицама гађају делегацију Владе Србије“. Иако је очигледно да након потписивања издајничког споразума, и његовог парафирања у такозваној Народној Скупштини, нико није морао да окупља Српске грађане са севера, да би изразили своје, иначе огромно (ненасилно) незадовољство, на начин на које су то и  забележили објективно независни и слободни медији.

——————————————

У прилогу је видео снимак, са кога се види „бучно незадовољство“ окупљених пар хиљада грађана, али такође се и види да никаквог насиља тамо није било- нарочито не гађања каменица (нити наводног напада фантомским камионима).

Курир потом наводи да су, након откривања „камиона без таблица“, од стране Српских органа безбедности,  исти „ухићени“ и  према њихоивом „извору“, на тај начин су „спречени већи инциденти на улицама северне Косовске Митровице“.

Још само неко да поверује да су највећа претња Alexu Vuchicu на северу КиМ била „возила без таблица“!?

Али оно, што нам се описом активности  и присуства великог броја „безбедносних снага „ Србије, и то из разних цивилних и војних агенција, овде нехотице открива- то је очигледан степен веома блиске сарадње између легалних државних органа Србије и илегалних сепаратистичко-терористичких шиптарских структура са КиМ, без чијег „аминовања“ (наравно и НАТО окупатора) ове импознатне снаге Српске безбедности, не би ни смеле да привире на Ким.

Нарочито- ако знамо, да су они тамо слободно вршљали данима уочи доласка омраженог потпредседника Српске Владе- онда се коцкице овог издајничког мозаика (спреге) савршено уклапају…

———————————

Куриров стручњак за безбедност (извучен из нафталина) Александар Радић, поново подгрева „србијанску“ анти-косметску хистерију, називајући Србе са севера КиМ „ЕКСТРЕМНИМ СТРУКТУРАМА“ које покушавају да осујете примену антисрпског и антиуставног бриселског споразума.

По овом стручњаку, на северу КиМ не постоји незадовољан (и издан) народ, већ постоје „појединци“ које је наша држава „финансирала годинама“, који се сада „највише буне јер губе тло под ногама због “ПРОМЕНЕ ДРЖАВНЕ ПОЛИТИКЕ“…

…И који по Радићу, сада због света тога покушавају да „изазову инциденте“.

———————————

Оваква изјава наводног стручњака Радића је невероватно изокретање чињеница и спиновање, већ ионако „медијски изопштене“ српске јавности-

Прво, овај господин- упркос скоро једногласној одлуци на прошлогодишњем референдуму, практично комплетног Српског живља (наравно легалног “гласачког тела”) са севера КиМ, да не прихватају илегалне шиптарске институције и да остају по сваку цену у уставно правном поретку државе Србије (где су иначе одувек и били)- тај „плебисцитни народ“, он назива „појединцима“!?

Друго, срамну издају тог народа и насиље над Уставом државе Србије, од стране издајничке коалиције, назива „променом државне политике“. Каква је то „државна политика“ коју спроводе челници једне државе, која самоубилачки сакати властиту територију и гази највиши законски акт (устав) земље на чијем је челу?

———————————————-

Следећа курирска нелогичност , у овом очигледно политички „нарученом тексту“, јесте следећи пасус, под насловом „Јакшићеви људи вређали Вучића“

„…мања група присталица ДСС и СРС узвикивала је „убиј Вучића, издаја, усташо…“,

…Док је по писцу овог текста, Вучић је лично идентификовао као организатора овог протеста Марка Јакшића, оптуживши га да „злоупотребљава децу“!?

Дакле, у овом пасусу „нешто смрди“- Ако се у тексту каже (што је иначе ноторна обмана, јер на улицама Митровице су били њени грађани, а не припадници само две странке) да су „виц(кастог)епремијера“ сачекали  „присталице ДСС и СРС“- Како онда може да се тврди у наслову овог чланка, да су истог „виц(кастог)епримјера“ вређали само „Јакшићеви људи“?

Где су ту онда „Шешељеви људи“- верујем да се они сада осећају „запостављени“ и дискриминисани?

————————————-

Ипак , за овакво медијско спиновање и намерно манипулисање чињеницама, постоји савршено логично објашњење-

…Очигледно, кроз цео овај текст провејава лични (режимски) напад на  народног посланика др Марка Јакшића- као једног од најугледнијих косметских Срба, и једног од последњих гласника слободне Србије, у данашњој национално уштројеној, „партократској“,  тзв.  „Народној скупштини“ Србије!?

Очигледно да је сада политички императив „на плећима“  (про)режимских медија, поред  демонизације косметских срба- и демонизација, и дискредитација неустрашивог косметског лидера др Марка Јакшића…

У овом пасусу је такође цитирана изјава Alexa Vuchica који је (док је пролазио кроз  шпалир „врућег зеца“ незадовољног  народа, митровачким улицама) као организатора тако „топлог дочека“ идентификовао др Јакшића које је, по њему, у ту сврху „злоупотребио децу“.

Овде је пре свега у питању опасна злоупотреба службеног положаја од стране „виц(кастог)епремијера“, јер оваквим својим ставом, он директно прејудицира резултат сваке потенцијалне судске истраге ( у чијем правцу очиглено и иде овај режимско осмишљени „лов на вештице“ на југу Србије)!?

———————————–

Угледни и достојанствени народни трибун са севера КиМ, др Марко Јакшић се није упуштао у дискусију оваквих и сличних, режимски  наручених медијских памфлета, и једноставно је одговорио (на Вучићев пропао покушај привољавања косметских Срба на “колективно национално самоубиство“) – следећим речима:

„Ми једноставно не желимо да учествујемо и будемо јединствени у издаји. Наш пристанак би значио отворени чин велеиздаје!“

 

М. Новаковић / СРБски ФБРепортер