Како цртати животиње помоћу слова (цртање за децу – корак по корак)

Готово сва деца обожавају цртање. Дете је у својој бити рођени стваралац, а од родитеља се очекује да га охрабри и обезбеди му неопходне потрепштине. За почетак биће довољна обична оловка и мало папира. Касније је потребно обезбедити још доста прибора за вашег малог уметника (дрвене бојице, фломастере, четкице…).

Поред оног урођеног талента сваком детету је потребна вежба како би савладало одређене технике. Не морају сва деца да постану уметници, и не треба, важно је да се кроз ликовно изражавање забављају, развијају машту и стичу неопходну рутину за касније писање у школи. Дивно је посматрати како кроз вежбу деца од обичних шкработина, залагањем и трудом постају прави мали уметници.

Поред забаве цртање је вишеструко корисна ствар за децу било ког узраста. Деца нарочито од 3. године до предшколског узраста цртањем се полако припремају за школу, изоштравају своје покрете и на тај начин бивају спремнији за све оне задатке које доносе први школски дани. Када дете нацрта свој први цртеж, обавезно га окачите на неко видљиво место у кући и похвалите његов труд и рад. Тако ћете показати детету да је тај његов рад заиста нешто посебно и вредно и мотивисати га да се још више и јаче труди.

Када дете једном узнапређује до те мере да већ црта препознатљиве облике можете му олакшати неким пречицама у цртању. Раније смо вам приказали како цртати животиње помоћу бројева, док је данашња тема усмерена на цртање животиња помоћу слова.

Цртање животиња помоћу слова

Цртежи чију основу чине слова представљају добар начин да деца савладају цртање. Поред тога деца на овај начин уживају цртајући животиње које обожавају. Што више црта дете побољшава технику цртања и контролу покрета, облици које исцртава постају све правилнији и оштрији. Посебно је важно да деца кроз забаву и игру пре школе усвоје што више појмова, у овом случају научиће неколико слова а и неколико занимљивих животиња.

На сликама испод приказан је поступак корак по корак како се цртају животиње – птице, рибе, жирафе и многе друге животиње.

Као што можете приметити на сликама испод помоћу једног слова могуће је нацртати две потпуно различите животиње.

Извор: Моје дете