САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

narodni-pokret-srba-sa-kim-otadzbina-1

Позив Војислава Шешеља и Српске радикалне странке Србима на Косову и Метохији да изађу на шиптарске изборе и гласају за „Српску листу“ је само још један пример недоследности и непринципијелности кумова Александра Вучића и Војислава Шешеља у вођењу националне и државне политике.

Још пре пар година је председница извршног одбора Српске радикалне странке Вјерица Радета слала Србима сигнале да треба да се одазову на сепаратистичке изборе у режији Приштине. Тада се стало на томе. Али данас, ваљда због насушне потребе у подршци Српској напредној странци, и СНС и СРС се уједињују да изведу Србе на изборе које организује самопроглашена република Косово. Још не тако давно одјекују речи Војислава Шешеља и Александра Вучића из спортске хале у Пећи на митингу Српске радиклане странке када су претили Албанцима да ће их зарђалим виљушкама протерати преко Проклетија. Онда су и један и други правили Велику Србију а данас творе Велику Албанију. Није важно да ли је Србија или Албанија, важно је да је велика.

Ово је само још један у низу доказа да је за кумовски пар Вучић-Шешељ политика само инструмент за стицање материјалне добити. Породице и једног и другог башкаре се у Ренџ Ровер џиповима чије су цене више од стотину хиљада евра. Подсетимо се само 1999. године када је Александар Вучић био министар информисања – његов највећи успех тада је био добијање пространог државног стана. И док су српски војници гинули на Кошарама и другим ратиштима широм јужне српске покрајине, дотле је Александар Вучић размеравао промере и величину завеса у свом новом стану од приближно 200 квадрата. Па и данас, док Председник Србије прича о личном поштењу на руци носи сат од 40.000 евра а ниједно одело које често мења није јефтиније од 3.000 евра. Не тако давно, председник Здраве Србије Милан Стаматовић изјавио је да су браћа Вучић, Андреј и Александар, прославили „муком стечено“ богатство од милијарду евра.

За утеху, доктор правних наука Војислав Шешељ је поручио грађанима Србије да његова странка никада неће признати независно Косово. Неће, до неке друге ситуације, то јест док то Александар Вучић не затражи.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ позива све Србе широм Косова и Метохије да бојкотују предстојеће сепаратистичке изборе у режији самопроглашене републике Косово који се одржавају 06.10.2019. године. Сепаратистички избори су супротини важећем Уставу Републике Србије и Срби на таквим изборима не траба да учествују. „Отаџбина“ још једном подсећа своје сународнике да су Албанци 12 година бојкотовали све српске изборе на Косову и Метохији од председничких до локалних јер на тај начин нису признавали државу Србију.

Досадашње искуство током учешћа Срба у скупштини и влади самопроглашене републике Косово Србима није донело никакав бољитак. Ни у политичком, ни у економском, ни у материјалном смислу. Главни адут Александра Вучића током претходних избора за скупштину самопроглашене републике Косово био је тај да Срби треба да учествују на изборима јер онда својим гласовима у парламенту спречавају формирање војске Косова. Опет лаж и политичка лакрдија српског председника јер Срби не да нису спречили настајање војске Косова него чак нису ни напустили ни скупштину ни владу ове сепратистичке творевине.

Очито је да поједини српски политичари пореклом из Босне и Херцеговине као што су Војислав Шешељ, Вук Драшковић, Александар Вучић, Александар Вулинмисле да ако се Србија одрекне своје јужне покрајине да ће лакше моћи да припоје Србији Републику Српску. Каква заблуда! По међународном праву Косово и Метохија је део државе Србије, Република Српска је део једне друге државе која се зове Босна и Херцеговина. Много је лакше сачувати територију која је по важећим међународним уговорима део ваше територије него присвајати територију неке друге државе. Не може се срећа једног дела српског народа градити на несрећи другог дела српског народа.

Како радили, тако нам Бог помогао.

 

Косовска Митровица
10.09.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“