Уклоњени графити „Уби Србина“ на улазу у Пуповчево село

pupovac-tanjug

Портпаролка задарске полиције Ивана Грбин изјавила је данас да су надлежне службе уклониле графите „Уби Србина“ са табле на улазу у село Церање Доње као и плакат са сликом лидера СДС С Милорада Пуповца

Преко табле с именом села Церање Доње непознате особе написале су графит „УбиjСрбина“ и залепиле плакат са фотографијом председника Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорада Пуповца, којег су назвали „великосрпским лудаком“ који терорише целу Хрватску.

Церање Доње је Пуповчево родно село, стога нема дилеме на којег Србина се та порука односи, пише хрватски портал Новости.

Портпаролка задарске полиције Ивана Грбин изјавила је данас да су надлежне службе уклониле графите „Уби Србина“ са табле на улазу у село Церање Доње као и плакат са сликом лидера СДС С Милорада Пуповца.

Према њеним речима, полиција је одмах направила увиђај и покренула криминалистичко истраживање, преноси Хина.

У близини табле на једном стубу је био залепљен плакат са Пуповчевом фотографијом и текстом: „Терор великосрпскога лудака над целом Хрватском, последица је болесне Пленковићеве политике истеривања екстремизма, клерофашизма и национализма из ХДЗ-а и Хрватске“.

Последња је то у непрекидном низу провокација усмерених према Србима генерално или појединцима, који одбијају да прихвате атварност у којој је историјски ревизионизам институционализован и који се то усуђују јавно да примете, пише портал.

У земљи у којој, како се наводи, један Бранимир Главаш, осуђени ратни злочинац, може да тражи да Пуповац нестане с политичке позорнице, у којој проусташки певач јавно може успаљену публику поздрављати усташким поздравом, у којој председница релативизује карактер НДХ по потреби и председничку кандидатуру најављује у проушташком недељнику, министар правосуђа одобрава усташама јавно поздрављање њиховим поздравом, а министар бранитеља усташе из Другог светског рата сахрањује с националном заставом преко сандука и уз државни протокол, логично је очекивати да свима који другачије мисле, на овај или онај начин, неко покуца на врата.

Фото СДСС

Извор:
НОВОСТИ