ЈОШ ЈЕДНА СРАМОТА ЦРНЕ ГОРЕ: БИВШИ “БИЈЕЛИ ОРАО“ ОЗВАНИЧИО ДОЛАЗАК НАТО ТРУПА НА СИЊАЈЕВИНУ!

Vojska-Crne-Gore-za-NATO-spremni

Влада Црне Горе је усвојила документ о формирању војног полигона на Сињајевини, саопштио је министар одбране Предраг Бошковић, на конференцији за новинаре након сједнице Владе.

Овај бивши “бијели орао“, који је деведесетих био присталица Српске народне обнове, увјерава да формирање полигона неће утицати на животну средину на Сињајевини и нагласио је да је одлука на сједници Владе донијета једногласно. У суштини, данашњом одлуком НАТО снаге су “добродошле“ на Сињајевину! Предстоје НАТО маневри, како Војске Црне Горе, тако и “здружених снага“.

“Полигон Сињајевина обухвата три општине: дио општине Шавник, Мојковац и Kолашин. Укупна површина је 7,5 хиљада хектара и свакако ова Влада као један одговоран субјект се према овом питању односи на један одговоран начин. Већ дуги низ година се о овоме расправљало, многе ствари су узете у обзир. Ова држава ће остваривати своје највиталније и највеће националне интересе, а одбрана је један од њих”, навео је министар.

Осврнуо се и на различита тумачења ове теме, те увјерава да тумачења противника НАТО вјежби немају упоришта у стварности.

“Долазак Војске неће девастирати животну средину. Министарство и друге институције су показали да је то тачно и да неће бити утицаја. Оно што је најновије јесте примјер полигона Kриволака који користи Војска Македоније који је имао највећу могућу вјежбу на простору бивше Југославије и ту је снимљено стање прије и после и утврђено је да су утицаји на животну средину једнаки нули”, поновио је Бошковић.

Извор: Српско уједињење