Изгорела кућа у селу Топли До где је боравио инвеститор мини-хидроелектране

Vatrogasci Bombaška otpad

Ватрогасци угасили пожар; фото: В. М. Р.

У пожару који је синоћ избио у селу Топли До, изгорела је кућа 35-годишњег мештанина у којој је прошле недеље био смештен инвеститор мини-хидроелектране. Тада је дошло до сукоба са мештанима села и активистима Иницијативе Одбранимо реке Старе планине.

Ватрогасци су се по пријави пожара, саопштавају из полиције, упутили ка селу и ватра је угашена. У тренутку пожара није било никог у кући и нема повређених.

О догађају је обавештено Основно јавно тужилаштво, додају у полицији, а истрага о овом догађају је у току.

Како новинари Јужних вести сазнају од мештана села, у кући није било струје, а на друштвеним мрежама се шире информације да је кућу купио инвеститор Драган Јосић за потребе радника и обезбеђења.

Инвеститор каже за Јужне вести, да је купљена половина куће од сувласника, како би је повремено користили.

Хтели смо да је реновирамо да би могли да је повремено користимо. Приликом последњег боравка у селу, напали су човека који је власник половине куће како је издао Топли До и Стару планину. Ово је најгори облик застрашивања, зато што не мисли као други, доживео је то да му запале кућу – каже инвеститор.

Власник куће 35-годишњи И. С. и поред више позива не одговара на позиве новинара Јужних вести.

Подсетимо, ситуација у селу Топли До је узаврела након посете инвестирора овом селу, када је и дошло до вербалног сукоба између њега и мештана и активиста Иницијативе Одбранимо реке Старе планине.

Приликом боравка у селу, Јосић се налазио у кући која је сада изгорела, одакле је, уз асистенцију полиције, напустио село.

Ипак, он је најавио почетак радова, и поред противљења локалног становништва.

Извор: Јужне вести