Код Задра каменоване куће српских повратника

Zadar, 210809. Vlasnici obnovljene kuce u zadarskom predjelu Ricine srpske su nacionalnosti i trpe ucestala "maltretitanja" susjeda, dok ih nije bilo nekoliko im je puta provaljeno u kucu , a zadnja steta ucinjena je sruseni veliki ogradni zid. Na fotografiji: Jovanka Sladakovic jedna od vlasnica kuce (lijevo) i njen brat Nikola Zezelj (desno). Foto : Andrija Lucic / Cropix

Задарска полиција саопштила је да истражује инцидент у којем су по наводима СДСС у суботу рано ујутро у Биљанима Доњим каменоване куће неколико српских повратника.

Из полиције је саопштено да је у суботу око 13 сати од 60-годишњег хрватског држављанина примила накнадну дојаву о нарушавању јавног реда и мира у Биљанима Доњима које се догодило око четири сата ујутро, пренела је у понедељак Хина.

Након те дојаве на место су одмах упућени полицијски службеници, рекли су у задарској полицији, наводећи да настављају с прикупљањем информација како би се утврдиле све околности.

Саборски заступник СДСС Борис Милошевић рекао је јуче да су у суботу у Биљанима Доњим каменоване куће неколико српских повратника, уз претње и вређања на националној основи и да су тај догађај мештани пријавили након чега је направљен полицијски извештај.

Извор:
МАГАЦИН