Графитима терористичке ОВК у општини Штрпца застрашују Србе

Grafiti

Током викенда у селима Битиња, Поповце, Брезовица и на месту Ракановац, код споменика стрељаним родољубима, осванули су графити такозване Осолободилачке војске Косова (ОВК) и „Косово – Албанија“.

Случај је пријављен косовској полицији и за починиоциГрафитима терористичке ОВК у општини Штрпца застрашују Србема се трага, преноси ТВ Мост.

Исписивање графита узнемирило је сиринићке Србе који истичу да се протеклих година у овој шарпланинској општини, где живи око 70 одсто Срба и 30 одсто Албанаца, није било међунационалних ексцеса.

Реаговала је и Канцеларија за КиМ, одакле поручују да се исписивање парола ОВК на прилазима Штрпцу не може се схватити другачије него као отворена претња Србима у најјужнијој енклави на Косову и Метохији.

Наводе да није реч о безопасном изгреду, већ о организованој акцији застрашивања, што потврђује чињеница да је у околини Штрпца неколико саобраћајних знакова са називом места једновремено вандализовано и исписано паролама ОВК.

Срби у општини Штрпце су у прошлости тешко страдали од руку албанских екстремиста и свако евоцирање сећања на злочине које су над српским народом починили терористи ОВК може имати опасне и несагледиве последице“.

Канцеларија апелује на сународнике у општини Штрпце да не наседају на овакве или сличне провокације и да имају поверење у решеност и способност Србије да заштити своје грађане у било ком делу јужне покрајине.

Извор:
МАГАЦИН