НЕПОЗНАТИ ПОЧИНИОЦИ ПРЕСЕКЛИ ЦЕВ: Српски повратници у Брестовику други дан без воде

Непознати починиоци пресекли су протекле ноћи у селу Брестовик код Пећи водоводну цев која напаја доњи део села у коме живи петнаест повратничких породица

voda20_620x0

Непознати починиоци пресекли су протекле ноћи у селу Брестовик код Пећи водоводну цев која напаја доњи део села у коме живи петнаест повратничких породица.

Цев је оштећена тако да је брза санација немогућа, јавља Радио „Гораждевац“.

Слађана Милетић, која у овом селу живи са супругом и четворо деце изјавила је за Радио Гораждевац да су о овом случају обавестили полицију, локалне власти, КФОР, ОЕБС и УН.

Милетић није могла са сигурношћу да каже ко је могао да пресече цев, али је изразила сумњу на локалне албанске компаније које са још неколико кућа у горњем делу Брестовика имају воду. Као разлог такве сумње наводи, постављање чепа на прекинутој цеви.

„Имамо велики број грла стоке и домаћинство које не може да функционише без воде. Очекујемо од надлежних да реше овај велики проблем за све нас који живимо преко реке“, рекла је Милетић.

Први повратници вратили су се у Брестовик септембра 2004. године. Тренутно овде живи двадесет породица, које углавном живе од социјалне помоћи и пољопривреде.

Сеоски водовод изградила је међународна организација Mercy Corps у сарадњи са општином Пећ.

Ово није први случај да повратници у Брсетовику имају проблем са водоснабдевањем.

Извор:
НОВОСТИ