САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

narodni-pokret-srba-sa-kim-otadzbina-1

На састанку председника Србије са америчким државним секретаром за спољне послове Мајком Помпеом како јављају бројни извори био је присутан и саветник Александра Вучића Тони Блер.

Прошле године Александар Вучић је Тонија Блера водио и на састанак са руским председником Владимиром Путином. За разлику од састанка у Вашингтону, у Москви Тони Блер је остао пред вратима. Руски председник је сматрао да присуство Тонија Блера није неопходно. Иначе, тада у Москви Александар Вучић је захтевао од Владимира Путина да у случају међусобног признања „Косова“ и Србије Русија на тај споразум не стави вето у Савету безбедности.

Нажалост, спољна политика председника Србије је недоследна, непринципијелна, неморална и шибицерска. Сувишно је подсећати да је Тони Блер био главни промотер и егзекутор бомбардовања Србије. У Режији Тонија Блера пре пар година Александар Вучић састао се са Билом Клинтоном којом приликом је донирао 2 милиона долара за председничку кампању његове супруге Хилари Клинтон. Новац је иначе власништво пореских обвезника државе Србије. На питање новинара зашто се меша у у америчке изборе подржавајући Хилари Клинитон он каже да то чини „јер је паметан“.

Пиљарска политика Александра Вучића по питању Косова и Метохије своди се на то да припоји два села јужне српске покрајине да би онда потписао свеобухватни мировни споразум са сепаратистима уз међусобно признање. Александар Вучић то назива „разграничењем“ са Албанцима.

После састанка председника Србије са Мајком Помпеом он је изјавио да се нада да ће Сједињене америчке државе извришити притисак на Приштину да у децембру скину стопе пореза од 100% на робу из остатка Србије. Иако је за Србију много болније формирање војске Косова Александар Вучић о томе не говори као да је то за њега табу тема. Чак и његов портпаролиначе министар одбране Александар Вулин о томе ћути. А ћуте јер је председник Србије на једном од тајних сасанака са Хашимом Тачијем дао благослов за формирање војске Косова.

Иако председник Србије грађанима Србије саопштава да је његова политика „разграничења“ доживела политички дебакл он иза кулиса и даље настоји да се она прихвати. Оно што може да се чује јесте да Александар Вучић притиска, лобира, уцењује и прети великом броју владика и архијереја Српске православне цркве да прихвате принцип разграничења и тиме се одрекну свих српских светиња на Косову и Метохији. Уосталом, током пролећног заседања Сабора СПЦ у сали за пријем званичника у присуству већег броја арихјереја Александар Вучић се није либио да владикама прети. После тога диктатор је прошао као бос по трњу. Српске владике се нису устезале да искрено кажу шта мисле о његовој политици према јужној српској покрајини.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ позива све Србе широм јужне српске покрајине да бојкотују предстојеће парламентарне сепаратистичке изборе које расписује Хашим Тачи. Ти избори су супротни важећем Уставу Републике Србије и ми као нараод не смемо да тај Устав рушимо. Сведоци смо да постојећа криминална камарила Александра Вучића у лику Канцеларије за КиМ под геслом јединства у издаји позива Србе да се одазову сепаратистичким изборима. Председник Србије гази Устав на који је положио заклетву испред Миросављевог јеванђења, што му и није први пут, када позива Србе да изађу на парламентарне изборе самопроглашене републике Косово. Албанци да би дошли до политичке позиције коју данас имају дванаест година су бојкотовали све изборе које је расписивала Република Србија. Али ако председник Србије има обавезе према својим западним пријатељима и ако је он издајник не морамо ми Срби са Косова и Метохије да се оглушимо о Устав наше државе.

Како радили, тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица
23.
08.2019. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“