ЦРНОГОРЦИ СЛАВЕ „ОЛУЈУ“ СА ХРВАТИМА: Подгорица опет шаље изасланика у Книн

02-knin-ivan-masulovic_620x0

Из Министарства спољних послова Црне Горе стигла потврда о учешћу на скупу

КАО и прошле године, званична Подгорица ће и овог августа имати представника на обележавању злочиначке акције „Олуја“ у Книну. Потврда је стигла из Министарства спољних послова, као одговор посланику Демократског фронта Јовану Вучуровићу.

– У складу са уобичајемом дипломатском праксом, а поготово између савезника унутар НАТО, дипломата из Амбасаде биће и ове године присутан на догађају – поручили су из МВП.

Прошле године на прослави „Олује“ био је војни изасланик Црне Горе, пуковник Иван Машуловић, што је изазвало огорчење српских странака, институција и борачке организације.

– Присуствовати скупу на коме се славе етничка чишћења, усташки злочини у „Олуји“, „Бљеску“, Медачком џепу и другим је понижавајуће за Црну Гору. Тамо пева један Томпсон и њему слични, славећи идеологију из Другог светског рата која је побила милион Срба, Рома и Јевреја. Славе се и они који су побили наше људе из никшићко-шавничке групе у сплитској „Лори“ на најмонструознији начин – указао је Вучуровић.

Огорчење не крије ни професор Радан Николић, председник Удружења бораца ратова од 1990. Црне Горе

– Славе се усташки злочини над војницима ЈНА и над Србима у Републици Српској Крајини. Неопростиво је да је Хрватска као таква ушла у ЕУ и да западним демократама не смета слављење усташке идеологије иза које стоји државни врх Хрватске, а ево видимо и неприкривено, већ отворено, и Црне Горе.

Извор:
НОВОСТИ