Американац бљувао фашизам у Приштини

Елиот Енгел

Пише: Зоран Влашковић

Председник Комитета за спољне послове Представничког дома Конгреса САД Елиот Енгел

Председник Комитета за спољне послове Представничког дома Конгреса САД Елиот Енгел, боравио је у Приштини 4. јула, као окупираној НАТО територији, када је  и на основу фашизма отворио америчку амбасаду  у главном граду јужне српске покрајине.

Да би поткрепили амерички  фашизам и окупацију најбоље говоре чињенице:

Америка је пљујући и газећи Повељу ОУН,

Пљујући и газећи Хелсиншки споразум од 1. августа 1975. године,

Пљујући и газећи сва начела ОЕБС-а,

Пљујући и газећи Бадинтерову комисију,

Пљујући и газећи Устав суверене државе Србије,

Пљујући и газећи Бечку конвенцију о дипломатији из 1960. године……

Значи правним и физичким насиљем, присуством аммбасадора у Приштини, фашистички окупирала заједно са НАТО зликовцима територију Србије.

Целокупна светска академска заједница учи да је “Насиље, било да је правно или физичко, институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма“.

Америко присуство на Косову је фашистичко, насилничко, окупаторско и са свим одликама државног америчког каубојског тероризма.

Елиот Енгел још фаштички тражио да Србија промени свој Устав у корист  албанских терориста.

Говорећи о могућности корекције границе Косова и Србије Енгел је рекао да је скептичан око корекције граница на Балкану.

„Мислим да је проблем са тим то што када једном почнете да мењате границе, где се то завршава? Верујем да не можете извршити корекцију границе само са Србијом и не помислити да ће и Република Српска желети да промени своје границе. Бојим се да ако се то питање једном отвори, то може постати Пандорина кутија“, навео је.

А управо је Америка са другим земљама Запада, силом, фашизмом, окупирала Косово и где баш они отварањем Пандорине кутије желе скраћење Србије али само у овом случају и нигде више! Да се баш на Србији заврши отварање и затварање Пандорине кутије!?

Енгел је још, фашистички изјавио “да је Косово део Америке’, апсолутни  нови Хитлер из Америке са таквим ставом. Апсолутно ниједном речју силеџија из Америке у Приштини није додирнуо демократију, право, међународне споразуме, цивилизацију….

Подсећамо фашисту Енгела да је седиште српских патријарха и епископа Пећка патријаршија саграђена (1250.г.) чак 242 године пре открића Америке 1492. г. или 537 година пре америчке независности 1787. године!

Високи Дечани су саграђени (1335) 157 година пре открића Америке или 452 година пре америчке независности! Тако је и са осталим знаменитим српским манастирима Грачаница, Свети Арханђели код Призрена, Девич, Бањска….

Када је  Цар Душан,  тадашњи цар Срба, Бугара, Грка и Арбанаса 1349 . године донео , познат као Душанов законик, то је било  равно 143 године пре открића Америке  и  438. година пре њене незавинсоти! Тај Закон је важио за цело царство и подједнако за све поданике а судије су биле дужне да суде по закону а не у страху од цара.

Ето, фашиста Енгел све то ставља под ноге, и на таквој територији устаљује албанске терористе на власти Тачија, Харадинаја, Весељија…. који су без икакве школе, и без иједне прочитане странице кљиге.

Управо са таквима,  фашиста  Енгел, гради будућност која је против човечанства, цивилизације, демократије, која нуди крв, рат и све  што је против свих правних норми уопште.

boombing

Ово су ратови Американаца против слабих у свету. Америка је после Другог светског рата убила више милиона невиних свуда у свету.