Косово у ИНТЕРПОЛ ни под тачком разно!

c35ba-zoranvlaskovic-lid

Крај приче о независном Косову и уласку непостојеће државе у ИНТЕРПОЛ

У овом тренутку у земљама Европске Уније у затворима се налази више од 24.000 Албанаца са Косова због  трговине наркотицима, белог робља, убистава, пљачки…..

У овом моменту у затворима 28 земаља  Европске Уније у затворима се налази више од 24.000 Албанаца са Косова због трговине наркотицима, белог робља, разних пљачки, убистава и других криминалних активности. Уколико би Косово било примљено у ИНТЕРПОЛ то би значило да  ће се трговином наркотицима сада бавити полицајци ИНТЕРПОЛ-а .

То би била трагедија и директан ударац демократији и цивилизацији уопште. Косову није место у ову светску полицијску отганизацију кад оно на свом терену има толико изражену нарко мафију, корупцију у судству, толику привреност онима који су осуђивани па  су им онда додељиване функције и много тога везаног за антиправне норме. Косово у ИНТЕРПОЛ  никад ни под тачкама разно – каже Арјен ван Кајт високи холандски службеник у ИНТЕРПОЛУ.

Он даље наводи да  европско друштво после 1999. године и конфикта на Косову ни прстом није мрднуло да на чело Косова дођу школовани академски грађани већ Косово воде  апсолутно људи из криминала најгоре врсте,  без икакве школе са којима, што је застрашујуће, земље Запада опште, а што је на штету самог Косова, Европе, цивилизације и демократије уопште – констатује Арјен ван Кајт.

Кајт даље наводи да је Холандија 31, маја 2019. године  Европској комисији доставила Резолуцију коју је недавно усвојио холандски парламент са захтевом о враћању визног режима за албанске грађане које путују у земље Европске уније.

Током расправе у парламенту посланици су навели да је дошло до пораста криминалних активности албанске мафије у Холандији и да те криминалне организације злоупотребљавају могућност путовања по Европи без виза

Холандија је овај захтев доставила европском комесару за миграције, унутрашње послове и држављанство Димитрису Аврамопулосу.

Резолуција је била усвојена са 108 гласова за и 42 против.

– Враћање визе за албанске грађане је неопходно због повећања криминала од стране албанске мафије у Холандији. Ове криминалне организације злоупотребљавају могућност да путују без визе у земље ЕУ и шире мрежу кријумчарења – наводи се у резолуцији.

Резолуција налаже холандској влади да поднесе овај захтев Бриселу, јер последњу реч у вези захтева о поновном успостављању визног режима има Европска унија

Арјен ван Кајт високи холандски службеник у ИНТЕРПОЛУ прецизира  да су само у задњих пар месеци Албанци са Косова су били  мета хапшења  великих полицицијских акција у више земаља Запада  због растурања огромних количина наркотика, оружја али и трговине белим робљем..

Полиција прекинула ланац кријумчара оружја и дроге, у априлу месецу када је  заплењено 1,65 тона кокаина, ухапшено више од 30 особа и где су били главни актери Албанци.

Уз подршку Европола, 64 припадника албанске организоване криминалне групе ухапшено је између 3. и 5. априла 2019. године током истовремене полицијске операције која је спроведена у Белгији, Француској, Холандији и Италији и у којој је учествовало око 600 полицајаца.

Верује се да су осумњичени илегално производили и трговали дрогом и да су повезани и са трговином људима, проституцијом и прањем новца, наводи се у саопштењу Европола.

Наведену полицијску акцију прати и сложена истрага која се бави активностима ове организоване криминалне групе која делује у Белгији, Француској, Холандији, Италији и Великој Британији, а верује се да су осумњичени управљали са већим бројем плантажа канабиса распоређених широм Белгије и на северу Француске, а неки од њих су такође били укључени у случај трговине људима у Француској.

У овој полицијској операцији ухапшено је 55 особа у Белгији, укључујући и вође ове криминалне групе, 7 особа у Холандији и још 2 лица у Француској, а у акцији су поред белгијске учествовале француска, италијанска, холандска и британска полиција док је Европол подржао истрагу омогућивши размену информација, проверу података у реалном времену и другу потребну техничку подршку.

До данашњег дана, 20. јуна,  у овој истрази уклоњено је 15 затворених плантажа канабиса и заплењено 8.255 биљака канабиса, око 100.000 евра у готовини и у злату, 4 луксузна возила и 63 електронска уређаја.

– Албански организовани криминал и даље остаје велики проблем за све земље Европе, а то је претња коју Европол схвата веома озбиљно. Очекује се још операција овог типа у блиској будућности, као одговор полиције на овај вид криминалних активности, – наводи се на крају саопштења Европола

Албанска  банда која Велику Британију снабдева кокаином бесрамно на Инстаграму објављује фотографије њихових пиштоља, скупоцених аутомобила, новца… Називају се Хелбанизанз, база им је у источном Лондону, а уско су повезани с мафијом у домовини која им омогућава контакте са картелима у Јужној Америци, – прецизира Европол.

Њихов Инстаграм профил, на којем су обавили чак и фотографију детета које на себи носи медаљон са симболом банде, има више од 8000 објава. Себе називају „боговима улица“, тврде да контролишу цео Лондон  и да су спремни на рат с ривалским бандама.

Један од њихових чланова последње две године седи у затвору. Реч је о Тристену Асланију са Косова  (29) ког су осудили на 25 година због злоупотребе оружја и дроге. Претрагом његове куће полицајци су пронашли дрогу вредну шест милиона фунти као и аутоматски пиштољ „шкорпион“ са пригушивачем,  саопштио је Европол  а пише Дејли мејл.

Британска полиција тврди да неке банде за „ширење тржишта“ користе чак и децу која им продају кокаин изван Лондона:

– Албанске банде имају приступ британском тржишту дроге, поготово кад је реч о кокаину. Њихове везе с картелима су добре, а утицај велики, рекао је представник за медије британске Агенције за криминал.

Европол још констатује да  у земљама Запада апсолутну доминацију у растурању наркотика држе Албанци са Косова и да су они “жива рана“ за европска друштва.

Пише: Зоран Влашковић