Сабор архијереја и настојатеља Епархије рашко-призренске у егзилу

У четвртак, 2. маја 2019. године, у манастиру Преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву одржан је Сабор архијереја и настојатеља  Епархије рашко-призренске у егзилу, петнаести по реду. Сабор је одржан након Свете Литургије коју је служио настојатељ манастира светог архиђакона Стефана у Ариљу – протосинђел Агапит (Бичанин). 

Сабором је председавао Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски у егзилу Г.Г. Артемије. Сабору су присуствовали сви архијереји Епархије и скоро сви настојатељи и настојатељице манастира Епархије. Уводну реч је дао Епископ Артемије. Том приликом је председавајући најпре призвао благослов Божји на рад Сабора а потом дао кратке смернице за успешан рад Сабора. У радном делу Сабора, поред осталог, настојатељица манастира Рођења Пресвете Богородице у Прањанима, монахиња Марија (Симић), одржала је веома садржајно предавање на тему „Улога жене у Цркви“.

Након радног дела уследило је заједничко фотографисање а потом и трпеза љубави коју је за све учеснике Сабора приредило манастирско братство.

Инфо служба