Генерал Лазаревић одговорио Скоту: Убијали сте цивиле, јер нисте могли да нас војнички побиједите

Vladimir-Lazarevic

Замислите која је то дрскост да такви дипломатски представници себи дозволе да кажу како је срамота што сам ја био на челу ’Бесмртног пука‘. А и дан данас, после 20 година ћуте о јединој истини — да су баш њихове државе извршиле највећи злочин у 20. вijеку, злочин над цивилним становништвом нашег народа, пошто војнички никако нису могли да нас победе и савладају, а да за тај злочин никада и никоме нису пуне двijе деценије одговарале

Никада ни за један злочин, ни за једно убиство, ни за једну смрт било кога и било гдjе нисам био оптужен, ни суђен ни осуђен, рекао генерал у пензији Владимир Лазаревић, коментаришући реакције појединих медија и страних дипломата који су „дочекали на нож“ то што је на Дан побjеде предводио поворку нишког „Бесмртног пука“.

„Нека је на част тим људима који себе зову новинарима и редакцијама и медијима који су објавили као сензацију да је наводни ратни злочинац био на челу поворке нишког ’Бесмртног пука‘“, рекао је Лазаревић за Политику.

Он је истакао да је био хашки оптуженик, касније и хашки осуђеник, и да је првобитно осуђен на 15 година, а потом му је казна затвора смањена на 14 година због командне одговорности током збивања на Космету.

Мени је на терет стављена одговорност што наводно нисам, како је образложено, сприjечио протjеривање албанског становништва с Косова. То је једина истина“, рекао је Лазаревић.

Према његовим рijечима, још је занимљивије што су тенденциозне констатације медија који су антисрпски настројени једва дочекали појединци из дипломатских представништава управо оних држава које су извршиле 1999. године агресију на нашу земљу.

Замислите која је то дрскост да такви дипломатски представници себи дозволе да кажу како је срамота што сам ја био на челу ’Бесмртног пука‘. А и дан данас, после 20 година ћуте о јединој истини — да су баш њихове државе извршиле највећи злочин у 20. виjеку, злочин над цивилним становништвом нашег народа, пошто војнички никако нису могли да нас победе и савладају, а да за тај злочин никада и никоме нису пуне двиjе деценије одговарале“, поручио је Лазаревић.

Извор:
ИН4С