Јучерашња сеча стабала у главној улици нелегално изведена

20190505_093828

Јучерашња сеча стабала изазвала је незадовољство великог броја грађана, али и покренула низ питања због којег ће решење проблема на крају бити на суду. Незванично сазнајемо да ће данас у преподневним часовима бити предато неколико кривичних пријава јер по за сада доступним подацима данашња сеча била је у потпуности нелегална.

Извођач радова који је добио тендер до данас није био уведен у посао. Није одржан радни састанак представника надзорног органа, извођача и инвеститора. Закон налаже да пре самих радова, извођач буде уведен у посао. Овде тога није било, а радови су кренули. Други податак је још евидентније кршење закона. Наиме, приликом издавања грађевинске дозволе, дозвола гласи на имена фирми које чине конзорцијум, али је потребно навести и имена подизвођача. Овде, ЈКП Комуналне услуге Алексинац, нису наведене у документацији, грађевинској дозволи, као подизвођач, што је још један доказ кршење прописа. Све су то разлози због којих ћемо од сутра кренути са састављањем кривичних пријава, како би се утврдила истина и казнили одговорни“ – истиче Бобан Ранђеловић, одборник Одговорно за Алексинац.

Запослени у Општини који су се обратили редакцији Алексинац нет тврде да нико од њих није издао налог за сечу дрвореда. „Поштовани, видевши да су новинари објавили информацију о сечи стабала у Алексинцу, желим да Вам доставим јако важну информацију. Наиме у свему овоме се љага баца и на општину Алексинац. Наводим да ниједан орган општине Алексинац није издао нити један документ о сечи стабала. Сеча је изведена без иједне одлуке општинске управе. Молила бих Вас да то објавите, јер није лепо да се баца љага на запослене у општини.“ – написано је у мејлу који је стигао редакцији.

Извор:
АЛЕКСИНАЧКЕ ВЕСТИ