РТ: „Од 78 само 37 преживелих“ – Истражни комитет Русије

119396_vest_rfds

Од 78 путника и чланова посаде авиона ССЈ-100 који се синоћ запалио на аеродрому „Шереметјево“ у Москви преживело је само 37, саопштио је Истражни комитет Русије.

„У авиону који је летео на линији Москва-Мурманск налазило се 78 особа, укључујући чланове посаде. Према новим подацима којима располаже истрага до сада, од њих је преживело 37 особа“, рекла је портпарол Истражног комитета Светлана Петренко.

Представник Истражне комисије Елена Марковска која је и потврдила погибију 41 особе, саопштила је да су од 37 преживелих – 33 путници и 4 члана посаде.
Истражитељи тренутно испитују повређене, очевице, раднике на аеродрому и авиокомпаније која је власник авиона, као и лица која су одговорна за његову експлоатацију.
Пожар на авиону је угашен, али се зна да је задњи део авиона сагорео. Пилоти, који су преживели, потврдили су верзију да је гром погодио авион, услед њега се мотор запалио.
Портпарол Кремља саопштио је да је руски председник Владимир Путин обавештен о несрећи и да је породицама страдалих упутио саучешће.
Извор:
ВОСТОК