СНС дао сагласност за изградњу МХЕ

strpce-protest

Српски народ у Штрпцу већ неколико месеци мирно протестује у намери да спречи покушај изградње МХЕ.

Ти протести су све до јучерашњег дана углавном били мирни и без већих инцидената, иако специјална Косовка полиција РОСУ редовно долази и демонстрира силу не би ли на тај начин покушала да застраши миран српски народ који се бори за своја елементарна права, а право на пијаћу воду је једно од елементарних права сваког човека.

Јуче је поменута полиција у жељи да помогне инвеститору, извесној „МАТКОС ГРУПИ“ употребила силу над голоруким народом. Такав потез полиције изазвао је револт код народа који је почео да се масовно окупља и пружа све већи отпор.

О чему се заправо ради? Поменута компанија из Приштине покушава да на противправан начин узурпира реку са које се мештани села Штпрца, њих више од 2.500 снабдевају пијаћом водом. У том прљавом послу осим „Владе Косова“ која им је омогућила неопходну документацију кршећи сопствене прописе, обилату помоћ пружила им је и општинска власт на чијем се челу налази „Срби“ из редова СНС а који власт обављају у коалацији са албанским партијама. Како?

Тако што је инвеститору дала писану сагласност за изградњу МХЕ без икакве предходне јавне расправе и упознавања грађана са својим нечасним намерама. Да општинско руководство ради отворено против интереса грађана у Штрпцу, говори и податак да никада и нико из општине није дошао међу грађане и пружио им подршку.

Напротив, било је чак и извесних уцена и претњи запосленима у српским институцијама да се ни по коју цену не смеју појављивати на протесту, што указује на дубоку умешаност поменутих руководиоца којима је очито једино стало до личног, а никако општег интереса.

Без обзира на све, за данас су заказани нови протести и они ће трајати све док се не натерају сви они који су издали противправне дозволе за градњу да исте повуку, а народу остане река као природно богаство које вековима тече и краси нашу општину.

Аутор: Звонко Михајловић

Извор:
ДАНАС