Обележавање страдања војника ЈНА у Добровољачкој

Dobrovoljacka-ulica--printskrin-youtube-fdd

БАЊАЛУКА – Страдање припадника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву већ трећу годину заредом неће се обележавати у некадашњој Добровољачкој већ у Миљевићима у Источном Сарајеву, јер тамо, како истиче делегација РС, постоје „услови за то”.

Делегација Републике Српске ће страдање припадника ЈНА обележити 3. маја у Миљевићима, рекао је вршилац дужности помоћника министра рада и борачко-инвалидске заштите РС, Радомир Граонић, јавља Н1 БиХ, преноси Танјуг.

Већ три године се страдање војника ЈНА не обележава на месту њихове погибије, јер је, 2016. године, након полагања, цвеће бачено у контејнере.

Представници Одбора Владе РС за неговање традиције ослободилачких ратова подсетили су и да им градске власти у Сарајеву не дозвољавају да се подигне спомен-плоча страдалима на том месту.

„У Добровољачкој улици убијено је девет припадника ЈНА, док је 26 рањено и преко 200 заробљено, а у Сарајеву 2. и 3. маја живот су изгубила 42 војника ЈНА, заробљено их је 207, а 71 је рањен”, рекао је Граонић у Бањалуци.

Извор:
ПОЛИТИКА