КиМ: Пуцано на кућу и кола директора Основне школе „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици; Србину из Кузмина украдени аутомобил и трактор

kosovo-srbija-kosovo-i-metohija-mapa

ГРАЧАНИЦА – Непозната особа је јуче пре подне у Доњој Гуштерици на КиМ испалила неколико хитаца на локал, који се налази у склопу куће директора ОШ „Кнез Лазар“ Драгана Максимовића и аутомобил његовог зета, који је био паркиран у непосредној близини.

Том приликом пробијено је стакло на локалу, оштећена фасада на кући и напукла шофершајбна на аутомобилу, а на срећу нико није повређен. У том тренутку у кући су се налазили родитељи директора основне школе у овом месту, пренела је РТС Грачаница.

Полиција је на позив Драгана Максимовића одмах дошла и извршила увиђај, а да цео случај није ни мало безазлен потврђује и вечерас поновљена ситуација.

Како је РТВ Грачаница изјавио Максимовић, око 20.40, у близини његове породичне куће у Доњој Гуштерици, поново се зачуо пуцњи и звук ударца каменица.

Он каже да не може ни да претпостави ко и зашто жели да науди њему или неком од чланова његове породице.

Наводи да је данас после повратка са посла затекао родитеље испред куће, који су били забринути.

„Показали су ми поломљено стакло на прозору од локала. У први мах мислили смо да је у питању дечија игра и да је неко каменицом нехотице поломио стакло. Након неког времена, дошао је код нас наш зет, који је позајмио тракторску приколицу, а чији је ауто био паркиран недалеко од локала. Када је улазио у свој аутомобил приметио је да је шофершајбна пробијена, према нашој претпоставци, ваздушном пушком. Тада смо о свему обавестили полицију, која је извршила увиђај“, испричао је Максимовић.

После свега, како је навео, и синоћ око 20.40, док је са пријатељем стајао у дворишту, поново смо зачули пуцањ, и нешто што је личило на ударац каменицом.

„Опет смо позвали полицију и обавестили надлежне о новом инциденту“, рекао је Максимовић, који видно потресен истиче да је уплашен за своју породицу.

Наглашава да ни са ким није у лошим односима, па не може ни да претпостави шта је узрок свему.

Од надлежних у полицијској станици у Грачаници информација да је увиђај извршен и да је истрага у току.

Косово Поље: Србину из Кузмина украдени аутомобил и трактор

КОСОВО ПОЉЕ – Пензионеру Грујици Симићу из села Кузмин надомак Косова Поља јуче су украдени аутомобил марке „фијат ланчиа“ и трактор, јавила је „РТВ Грачаница“.

Симић овом медију потврдио да је крађа аутомобила и трактора, који су се налазили у гаражи породичне куће, извршена ноћас после поноћи.

„Био сам будан и последњи пут излазио напоље око 11 сати и све је било у реду. Кад сам јутрос устао око 6.00 сати, најпре сам пошао до аутомобила да проверим неке здравствене упуте и онда сам затекао празну гаражу“, казао је Симић.

Он је напоменуо да је ускоро требало да иде на операцију срца, па му је у украденом аутомобилу остала читава документација с упутима.

Симић је рекао и да у кући žиви са супругом која је непокретна и да ништа нису чули.

„Верујем да их је било више, јер је за трактор била закачена дрљача, која је прилично теšка и требало је макар четворо или петоро људи да то откачи и изнесе из гараже“, казао је Симић.

Он је пензионер и поред пензије једини приход му је бављење пољопривредом.

Наводи се да је случај пријављен полицији која је извршила увиђај.

Извор:
НСПМ