Путин потписао декрет који свима у Донбасу омогућава да лако стекну држављанство Русије

0106putin01УУУУУУУУУУ_0

СУРКОВ: УКРАЈИНА ИХ НЕЋЕ ЗА СВОЈЕ ГРАЂАНЕ, ДРЖИ ИХ У ЕКОНОМСКОЈ БЛОКАДИ И ВОЈНО НАПАДА

* Владимир ПУТИН: „Немамо ни најмању жељу да правимо проблеме новој украјинској власти, али се не може даље трпети да они који живе на територијама Доњецке и Луганске републике немају никаква грађанска права“

___________________________________________________________________

РУСИЈА је одлучила да свим становницима Донбаса омогући да лако и по поједностављеној процедури стекну њено држављанство.

Ово је данас потврдио и образложио Владимир Путин који је притом нагласио да се ради о одлуци „чисто хуманитарног карактера“ јер су људи који живе у Донбасу „у неподношљивој ситуацији“.

Приликом сусрета са члановима Савета законодаваца РФ, руски лидер је додатно рекао:

„Немамо ни најмању жељу да правимо проблеме новој украјинској власти, али се не може даље трпети да они који живе на територијама Доњецке и Луганске републике немају никаква грађанска права. Гледано из угла људских права – то је превршило сваку меру. Јер, они не могу да нормално путују нити да задовољавају своје елементарне потребе и права. Ово је питање чисто хуманитарног карактера“.

Путинов помоћник Владислав Сурков изјавио је да је давање права становницима Донбаса на пасош Руске Федерације „апсолутно праведан и природан корак“:

„То је, наравно, и изузетно важан догађај за грађане Луганске и Доњецке Републике. То је дуг Русије према људима који мисле и говоре руски, а нашли су се у тешкој ситуацији због репресивних дејстава кијевског режима“.

Сурков је нагласио да има у виду чињенице да Украјина против њих примењује војну силу, да им је увела економску блокаду и да одбија да их призна за своје грађане“.

Извор:
ФАКТИ