ЗЛОЧИН НАТО АГРЕСОРА: ИРЕНА МИТИЋ (15) УБИЈЕНА ДОК ЈЕ СЕЈАЛА КУКУРУЗ!

ir

Пролећног 17. априла 1999. злочинци из ваздуха заувек су прекинули живот девојчице Ирене Митић. Било јој је само петнаест година

Врањанци се са великом тугом сећају трагичног 17. априла 1999. када су авиони НАТО алијансе бомбардовали њихов град и починили стравичне злочине. Истог дана су бомбардовани Ваљево, Бољевац, Ужице и Приштина. Том приликом је порушено и унишено много кућа и друштвених објеката. Приликом бомбардовања Врања смртно је страдала девојчица Ирена Митић.

У моменту када је зликовачки пројектил избачен у петак у 10.10 часова из авиона НАТО злочинаца, девојчица се налазила на пољу свог имања где је тешко рањена.

Са отвореном фрактуром лобање девојчица је најпре пренета у Општу болницу у Врању а потом на Неурохируршку клинику у Нишу, где је подлегла смртоносним повредама.

Ирена је свирепо убијена док је са оцем сејала кукуруз у пољу. Упркос опасности која је вребала са неба и која је без милости односила стотине живота, породица Митић као и велики број других породица били су принуђени да раде и обављају пољопривредне послове.

– Бомбе нису бирале ни по националности ни по вери. Бол родитеља за изгубљеном децом је – бол који нема меру. Бол – непребол. Тако је за Вечерње Новости говорио Александар Митић из Рибинца код Врања, отац убијене Ирене (15).

– Немам снаге ни реч, више, да изустим. Коме је сметало моје дете које је изашло на њиву да засеје кукуруз. Коме?

Злочинцима из ваздуха рука није задрхтала! Немилосрдно су бацали бомбе и убијали невине цивиле. У трену је угашен један млади живот. Иако није била ничему крива, иако није ни знала шта значи рат, Ирена је убијена на најсвирепији начин!

Ирена је имала петнаест ипо година када је погинула. Није дочекала свој 16. рођендан који је тако жељно ишчекивала.

Касније је на делу пројектила којим је усмрћена девојчица пронађена и оштрим предметом утиснута порука психопатског убице, потписаног као „Ерик. Н“, а упућена својим жртвама: „Лоша времена. Зар то није дивно“.

Само три дана раније у бомбардовању села Павловац код Врања, убијена је тринаестогодишња девојчица Милица Стојановић, док је 22. априла 1999. у бомбардовању села Содерце погинуо Далибор Тасић, дечак од 17 година.

Током НАТО агресије на СРЈ која је трајала 78 дана, убијено је више од 2000 цивила међу којима и 126 деце. Стравичне последице које је оставио рат осећају се и данас.

Извор:
ИСТИНА И ПРАВДА