САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

NP otadzbina

Иако месецима Александар Вучић говори да нема преговора са сепаратистима из Приштине док они не укину таксе, на само један миг Ангеле Меркел председник Србије састаје се у Берлину са Хашимом Тачијем и Рамушем Харадинајем.

Али то је судбина сваке марионете коју Запад доведе на власт и која мора да испуни оно што је обећала.

Уместо да преговоре врати у оквире Савета безбедности Уједињених нација Александар Вучић сваким одласком у Брисел по једну надлежност Републике Србије предаје сепаратистима. Бизарни су примери који о томе говоре.

Први пример – српске судије на Косову и Метохији полажу заклетву пред ратним злочинцем Хашимом Тачијем а на устав самопроглашене републике Косово по налогу председника Србије.

Други пример – основано се сумња да је председник Србије на тајном састанку у Паризу са Хашимом Тачијем дао дозволу за формирање војске Косова. У кулоарима се прича да је само тражио да та војска не борави на северу Косова и Метохије. Срби јужно од реке Ибар за председника Србије нису битни.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је у више наврата сакупљао петицију својих сународника са Косова и Метохије са захтевом да се решавање статуса КиМ врати у Уједињене нације. Број оних који су потписали петицију никада није био мањи од 25 хиљада. Нажалост, све су завришиле нечасно. Две у подруму Скупштине Србије а једана у приземљу зграде Председништва Србије. Прва петиција је била одмах по доласку напредњачке власти у септембру 2012. године, друга 2014. а трећа 2016. године. Диктаторски режим Александра Вучића ни на једну петицију није одговорио.

Председик Србије зна да критикује претходну власт што је решавање статуса Косова и Метохије изместила из СБ УН у Европску унију али ништа не предузима да се решавање питање статуса Косова и Метохије поново врати у оквире Резолуције 1244 СБ. Данашњи чланови Народног покрета Срба са Косова и Метехије „Отаџбина“ су 2012. године када је питање Косова и Метохије измештано из СБ под кишобран Европске уније организовали протест испред зграде Председништва против ондашњег председника Бориса Тадића.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по ко зна који пут тражи од садашње власт да одлучивање о статусу Косова и Метохије врати у окриље СБ УН. Народни покрет „Отаџбина“ такође сматра да у преговоре о статусу Косова и Метохије под хитно мора да се укључи Руска Федерација. Ово стога јер Руска Федерација пуних двадест година у Уједињеним нацијама чува територијални интегритет и суверенитет Репбулике Србије у оквиру општеприхваћене Резолуције 1244.

Платформу за преговре концензусом морају да усвоје и власт и опозиција као и Срби из дијасопре. Косово и Метохија није само територија него је и држави и духовни темељ васколиког српства. Најмање је приватна прћија Александра Вучића да је он крчми, продаје, предаје и издаје.

Косовска Митровица
17.04.2019. године                                                                      Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“