Данијел Игрец: Уступцима (Изборима) се не бори против окупације!

kosovo-srpske-zastave

Када су каталонски сепаратисти најавили одржавање сопствених избора власти у Мадриду нису зажмуриле на једно око и пристале на тиху инсталацију антидржавног поретка на делу своје територије. Руководство Шпаније прогласило је изборе нелегитимним, а шпанско правосуђе процесуирало оне који су претили рушењем уставног поретка земље.

Влада Кипра ниједном до сада није признала законитост избора који се одржавају на окупираном северном делу државе. Исто тако власти Азербејџана никада не признају изборе које спроводи самопроглашена власт у Нагорно-Карабаху.

И док озбиљне земље схватају важност неодрицања и неодустајања од државног суверенитета власт у Србији мало мало па наруши уставни концепт територијалне целовитости. То је учинила и данас, уверавајући нас да ће учешће Срба на Тачијевим општинским изборима „спречити Албанце да преузму контролу на северу покрајине“.

Питам се како је могуће да се окупација спречава тихим прихватанем те исте окупације?! Како се против самопроглашеног сепаратистичког поретка бори учешћем на изборима које расписује тај исти сепаратистички поредак?!

Великоалбанску инвазију на север Косова и Метохије нећемо спречити тако што ћемо и даље пружати легитимитет антиуставном и превазиђеном Бриселском споразуму који је и отворио врата инсталацији сепаратистичких структура на северу наше покрајине. Напротив, инвазију ћемо спречити само ако српском народу на Косову и Метохији пружимо чврст ослонац заштите, а тај ослонац је присуство његове државе.

То сигурно нећемо постићи скрштених руку и мирно посматрајући како Приштина учвршћује своје структуре у Лепосавићу, Митровици, Звечану и Зубином Потоку већ обновом српских институција, за почетак на северу.

Извор:
МАГАЦИН ПОРТАЛ